Kortlopende annuleringsverzekering

Een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten wanneer je op vakantie of een weekendje weg gaat is een slimme zet. Er kan tenslotte altijd iets gebeuren waardoor je vakantie of weekendje weg niet door kan gaan en het zou vervelend zijn wanneer je dan je geld voor de geboekte vakantie kwijt bent.

Waarom kortlopende annuleringsverzekering?

Een kortlopende annuleringsverzekering kun je afsluiten voor een enkele vakantie. De kortlopende reisverzekering gaat vaak in vanaf het moment dat je de vakantie geboekt hebt, en stopt wanneer je terug bent gekomen van je vakantie. Je bent met een kortlopende annuleringsverzekering dus verzekerd vanaf het moment dat je de vakantie geboekt hebt.

Wat vergoed een kortlopende annuleringsverzekering?

Een kortlopende annuleringsverzekering verzekerd jou wanneer de vakantie onverwacht afgezegd of afgebroken moet worden. Dit kan door ziekte, een ongeval of zelfs het overlijden van een verzekerde of een familielid. Je wilt er niet aan denken, maar het kan altijd gebeuren.

Vaak ben je ook verzekerd wanneer je reisgezelschap om de één of andere reden niet meer mee kan op vakantie. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je de vakantie alleen door moet maken.

Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie of een weekendje weg? Dan is het vaak een stuk voordeliger om een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten in plaats van een kortlopende annuleringsverzekering.

Kortlopende annuleringsverzekering vergelijken / afsluiten

Bij een kortlopende reisverzekering kan je een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten. Vergelijk zelf, heb je de juiste verzekering gevonden? Dan kan je direct afsluiten.

Vergelijk reis- & annuleringsverzekering